top of page
  • Writer's pictureVojko Bernard

Stranki Zeleni Slovenije, Mladi – Zeleni Evrope in Zveza ekoloških gibanj Slovenije-ZEG /NVO/ bodo na tokratnih volitvah poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament nastopili skupno

Stranki Zeleni Slovenije, Mladi – Zeleni Evrope in Zveza ekoloških gibanj Slovenije-ZEG /NVO/ bomo na tokratnih volitvah poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament nastopili s skupno listo. Za nastop na volitvah potrebujemo vaš podpis podpore. Vabimo vas, da se nam pridružite in podprete našo zeleno  listo, ki si bo prizadevala za ohranjanje kulturne in naravne krajine v smeri sonaravnega razvoja, ne pa zgolj sledila kapitalskim interesom v prihodnosti naše države v EU.

Kot ste lahko že sami opazili, se Slovenija kot mala država v srcu Evrope sooča z vedno več izzivi, tako notranjimi  kot zunanjimi, zato potrebuje za protiutež veliko znanja, volje in hotenja za učinkovito zeleno politiko, ki bo razvijala  solidarnost, pravičnost ter kulturo miru in nenasilja  do  ljudi  in  narave.  Zavzemali se bomo za samooskrbo prebivalstva in takšno kmetijsko in predelovalno politiko, ki bo s krožnim gospodarstvom to omogočala.

Verjamemo, da je čas za spremembe tudi v EU, ki jih lahko uresničimo z vašo pomočjo.

Naši cilji vključujejo:

-          Odgovorno upravljanje z okoljem, naravo in še posebej vodami, ohranjanje naravne in kulturne krajine (manjše, gorske in ekološke kmetije…), ohranjanje čiste pitne vode v praksi, ne le na papirju, oskrba slehernega prebivalca s pitno vodo, ˙( voda je življenje),   učinkovito upravljanje z odpadki, razvoj učinkovitega javnega prometa za izboljšanje zraka in spodbujanje obnovljivih virov energije.

Le zdravi prebivalci Slovenije bomo tudi dobri Evropejci, ki bomo lahko kljubovali različnim izzivom  v prihodnosti.

-                        Zavzemanje  za učinkovit, postopen, zeleni prehod pri čemer stroški ne smejo  obremenjevati samooskrbe nižjega in srednjega razreda.

-                        Osnovni postulat zelene politike mora postati pravna in socialna država, kjer bodo gospodarstvo, sodstvo, sociala, šolstvo in zdravstvo delovali v korist vseh.

-                        Boj proti okoljskemu in ostalemu gospodarskemu kriminalu ter  korupciji s politiko ničelne tolerance do teh dejanj.

-                        Spodbujanje demokracije, participacije in politične ter vojaške nevtralnosti Slovenije,

-                        Okrepitev vloge EU poslancev za dobrobit lastne države, z vsemi njenimi posebnostmi.

-                        Zavzemanje  za mir in krepitev humanitarnih dejavnosti za pomoč državam v vojni, (Ukrajina, Gaza), ne pomoč v orožju, ki služi za pobijanje ljudi. Zavzemali se bomo za jedrsko razorožitev.(Slovenija z 2 milijonoma prebivalcev lahko največ prispeva le na humanitarnem področju in s tem ohranja človekovo življenje in dostojanstvo).

-                        Takojšnjo prepoved uporabe zdravju škodljivega in nevarnega glifosata, čigar uporabo je Evropska komisija podaljšala do novembra 2033.

-                        Zavzemali se bomo z ustrezno zeleno politiko, ki bo omogočala, da bodo šole,  vrtci in ostali javni zavodi prejemali lokalno pridelano hrano.

Za uresničitev teh ciljev načrtujemo:

-          Prehod na obnovljive vire energije, opustitev fosilnih in jedrskih virov.

-          Revizijo problematičnih področij, vključno z zakonodajo, ter ugotavljanje osebne odgovornosti.

           

-                        Preoblikovanje Slovenije z energijske in prehrambno samooskrbo, v zelen,o suvereno in odporno državo Evrope.

         

-          Razvoj sonaravne, trajnostne družbe, kjer blaginja pripada vsem!

Za nastop na volitvah potrebujemo vaš podpis. Podpis podpore je treba oddati na predpisanem obrazcu Državne volilne komisije. Obrazec najdete na: https://www.dvk-rs.si/fileadmin/user_upload/Priloga_Obrazec_EP-volivec.pdf   Obrazec morate obvezno overiti na katerikoli upravni enoti, oziroma na krajevnem uradu.

Navodila za pravilno izpolnjevanje obrazca podpore

Vaša natančnost in pozornost pri izpolnjevanju obrazca sta ključni za njegovo veljavnost. Prosimo vas, da upoštevate naslednje korake:

  1. Priprava obrazca:

  • Obrazec (priložen spodaj) si pripravite že doma, tako da ga natisnete s spletne strani.

  1. Izpolnjevanje:

  • Uporabite kemični svinčnik in pišite z VELIKIMI tiskanimi črkami.

  • Vsi vaši osebni podatki morajo biti enaki tistim na vašem osebnem dokumentu.

  • Polna imena oseb in krajev vnesite v celoti, brez uporabe okrajšav.

  • Poskrbite, da izpolnite vse zahtevane rubrike, razen rubrike za podpis.

  1. Overitev:

  • Ne podpisujte obrazca predhodno. S podpisom počakajte, dokler niste pred pristojnim uradnikom na upravni enoti, ali krajevnem uradu.

  • Za overitev obrazca obiščite upravno enoto, ali krajevni urad v času uradnih ur, s seboj prinesite izpolnjen obrazec in veljaven osebni dokument.

  • Podpis na obrazcu opravite v prisotnosti uradne osebe, ki nato obrazec overi z vpisom datuma in kraja podpisa, svojim podpisom in uradnim žigom.

  1. Preverjanje in oddaja:

  • Po overitvi se vam obrazec vrne. Preverite, da so vse rubrike, vključno z delom, ki ga izpolni uradna oseba, pravilno in v celoti izpolnjene.

  • Popolnoma izpolnjen in overjen obrazec nam nato oddajte. To lahko storite osebno, ali pošljete na naslov: Zveza ekoloških gibanj Slovenije-ZEG, Cesta krških žrtev 53, 8270 Krško ali  pa Zeleni Slovenije, Mestni trg 4, 2250 Ptuj.

Pridružite se nam v prizadevanjih za boljšo prihodnost Slovenije in nas podprite na prihajajočih volitvah poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament.

Skupaj naredimo  sonaravno Slovenijo zeleno oazo v srcu Evrope!

 

Zeleni Slovenije

Mladi-Zeleni Evrope 

Zveza ekoloških gibanj Slovenije-ZEG     


Obrazec_EP-volivec2
.pdf
Download PDF • 42KB

7 views0 comments
bottom of page